Konservatives leder er glad for garanti om mindre kvælstof

Det er godt, at regeringen langt om længe har lovet at begrænse udledningen af kvælstof efter landbrugspakken.

Det siger De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, efter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens løfte (V) om mindre udledning i regeringens naturpakke. Pape havde givet regeringen frist til fredag og truede med at lave miljøflertal med rød blok.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået den garanti, vi har eftersøgt fra regeringen, om, at de vil imødekomme kvælstofreducerende tiltag, siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: - Har I aflyst jeres trussel om at gå sammen med de røde?

- Vi har hele tiden sagt, at vi måtte lægge vores forslag frem i salen, hvis regeringen overhovedet ikke ville diskutere det. Men nu har regeringen givet os den garanti, at der kommer kvælstofreducerende tiltag, siger Søren Poulsen.

Landbrugspakken øger først kvælstofudledningen, fordi bønderne må dyrke mere jord, når randzonerne langs vandløb skrottes. Naturpakken kompenserer senere for udledning af kvælstof med flere vådområder og frivillige randzoner.

De Konservative kræver, at naturpakken udleder 624 tons mindre kvælstof i 2017 og 2018, men Esben Lunde Larsen vil ikke garantere, at partiet får opfyldt sit krav.

- Vi har bedt om flere penge i naturpakken og kvælstofreducerende tiltag. Det har vi nu fået en garanti for. Så forhandler vi fra vores ønske om, at det går miljømæssigt i 0 i 2018. Det har ministeren også en interesse i, siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: - Har regeringen trukket sagen i langdrag?

- Nu vælger jeg at kigge fremad og se positivt på det. Det har godt nok taget lang tid, siger han.

Spørgsmål: - Er al strid om landbrugspakken nu væk mellem V og K?

- Ja, det håber jeg meget, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip