Konsulenter skal granske samarbejdet i PET

Et eksternt konsulentfirma er blevet ansat til at kortlægge samarbejdsproblemer mellem medarbejdere og ledelse i Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Det oplyser Politiforbundet torsdag i en skriftlig kommentar omkring samarbejdsvanskelighederne i efterretningstjenesten.

Ifølge Claus Hartmann, der er næstformand i Politiforbundet, og Jørgen Olsen, der er formand for Rigspolitiforeningen, som organiserer de ansatte i PET, er tillidsfolkene i PET klar til at gå i dialog med konsulenterne.

Håbet er at kunne få samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i efterretningstjenesten på ret køl, efter at medarbejderne i september opsagde samarbejdet med ledelsen.

- Vore tillidsfolk har påtaget sig et enormt ansvar under umådelige vanskeligheder. Nu er de klar til at indgå en dialog om et fremtidigt samarbejde, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Hartmann og Olsen.

- Det er et godt skridt i den rigtige retning. Det er selvfølgelig noget, vi følger med stor opmærksomhed, og som vi forventer også vil blive taget meget alvorligt i Justitsministeriet, konstaterer begge.

Konsulenterne skal interviewe både medarbejderne og ledelsen i PET for at få klarlagt årsagen til samarbejdsproblemerne.

Resultaterne skal derefter lægges frem for en styregruppe, hvor der blandt andet sidder repræsentanter for de fem medarbejdergrupper i PET.

/ritzau/

 

Dagens Gossip