Kontanthjælpsloft: Løkke freder andre velfærdsydelser

Efter massiv kritik af Venstres såkaldt "moderne kontanthjælpsloft" gør partiformand Lars Løkke Rasmussen det klart, at det kun er kontanthjælpen, der skal skæres. Ikke alle mulige andre offentlige ydelser.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Socialdemokraterne har i flere uger kørt kampagner med spørgsmålet: "Hvor meget vil Løkke skære i børnepengene?"

Og i et S-nyhedsbrev lyder det, at "Løkke vil have mandat til at reducere eller afskaffe børnechecken" og "reducere værdien af boligsikring eller friplads i daginstitutioner".

Men det er forkert, fastslår Venstre-formanden overfor Jyllands-Posten.

- Tænkningen om det moderne kontanthjælpsloft er ikke at gå på jagt efter alle mulige ydelser. Skræmmebilledet om, at nu vil vi nedsætte det ene eller det andet, har ikke noget på sig.

- Vores udgangspunkt er, at vi har en grundlæggende respekt for de systemer, vi har med fripladsgrænser, boligsikring og det ene og andet og tredje, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Partiet har fået kritik for ikke at ville beskrive nærmere, hvad det "moderne kontanthjælpsloft" skal indeholde, men nu afslører Løkke altså lidt mere af indholdet.

Han afviser direkte, at kontanthjælpsloftet betyder en mindre børnecheck.

I denne uge regnede Beskæftigelsesministeriet sig frem til, at Venstre med et øget beskæftigelsesfradrag til alle kun kan levere en månedlig skattelettelse på 25 kroner til de lavtlønnede.

Men Løkke kalder beregningen "hånlig" og forklarer, at tallene er fejlagtige, fordi målet ikke er at give samme lettelse til alle.

- Det politiske sigte er at give den skattelettelse så målrettet som overhovedet muligt til folk med små arbejdsindkomster, siger Løkke.

/ritzau

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip