Kontrolaktion på Fyn: Alle trafikanter på den fynske motorvej blev stoppet

Skrevet af Ann Katrine Warren

06/12/2012

Mest læste i dag

Ved den hidtil største kontrolaktion herhjemme, stoppede Fyns Politi i løbet af formiddagen i dag al tværgående trafik på den fynske motorvej. Fra klokken 10 til klokken 12 gennemførte politiet i samarbejde med en række andre myndigheder en totalkontrol, hvor man på udvalgte kontrolsteder vinkede samtlige trafikanter ind til siden.

Myndighederne, der blandt andet omfattede politi, Skat, Fødevarestyrelsen, kommuner og forsvaret, stod klar ved rastepladserne Kildebjerg og Rønninge, og desuden havde politiet et finmasket mobilt netværk på hele Fyn.

Kontrolaktionen er nu slut, men politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange bilister, der er blevet stoppet eller om nogen er blevet taget for lovovertrædelser.

- Foreløbig kan vi kun fortælle, at der i løbet af den første time ved Kildebjerg Nord stoppet og kontrolleret omkring 300 lastbiler, Erik Halkjær, pressetalsmand Fyns Politi.

Dagens aktion omfattede både bombe- og narkohunde. Desuden medbragte Skat en stor scanner, der er i stand til at undersøge, hvad lastbilerne medbringer – også der, hvor det umiddelbart er skjult. Det er første gang Fyns Politi har gennemført en totalkontrol. Tilsvarende kontroller har været afholdt i andre politikredse, men kontrollen torsdag formiddag på Fyn er den hidtil største.