Kontroversiel børne- og kulturdirektør i Billund får sparket

Skrevet af Ann Katrine Warren

27/02/2013

Mest læste i dag

Opdateret: Den kontroversielle Børne- og Kulturdirektør i Billund Kommune, Erik Holm, blev i aftes sparket på porten af byrådet. 

Borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen, vil ikke kommentere årsagen nærmere, men han roser Erik Holm for hans arbejde med blandt andet kommunesammenlægning og en fusion af børne- og kulturområdet. Borgmesteren regner ikke med, at Erik Holm har en fremtid i kommunen.

- Det har jeg meget svært ved at forestille mig. Der er ligesom lagt op til at vores veje skal skilles, siger Ib Kristensen til Dagens.dk. 

Erik Holm har tilsyneladende ikke været enig med blandt andre kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen om den ledelsesmæssige linje i kommunen. Det var kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen, som havde indstillet til byrådet, at børne- og kulturdirektøren  Erik Holm skulle fritages for tjeneste.

- Vi har gennem den seneste tid drøftet forskellige modeller for det fremtidige samarbejde. Vi har ikke kunnet blive enige om en løsning, der tilgodeser begge parter i fornødent omfang, og derfor er en fritagelse for tjeneste, indtil der er fundet en permanent løsning, den eneste mulighed, siger kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen i en pressemeddelelse.

Erik Holm har de seneste år været en omdiskuteret person i Billund Kommune.

I december sidste år protesterede en gruppe forældre mod forholdene på skoleområdet, som Erik Holm var øverste leder på. Kritikken gik blandt andet på lærernes arbejdsvilkår, og man mente, at lærerne havde fået mundkurv på, så de ikke selv kunne vise deres utilfredshed med tingenes tilstand.

Tilbage i 2011 blev Erik Holm af kommunens lærere beskyldt for at true dem til tavshed i forbindelse med en sammenlægning af to skoler i Billund. En ekstern konsulentrapport afviste dog senere lærernes kritik, og byråddet valgte fortsat at bakke børne- og kulturdirektøren op.

Den opbakning er nu forsvundet, men borgmesteren afviser, at de tidligere sager skulle have noget med byrådets beslutning at gøre.

- Så havde vi godt nok sovet i timen, hvis vi først reagerede nu, påpeger han over for Dagens.dk.