Kontroversielt: 'Lækre studiner' er tilbage på Facebook

Det vakte forargelse, da Facebook-siden 'Lækre studiner' for et halvt år siden udstillede intetanende nyudklækkede studenter-piger uden deres samtykke. Efter Dagens.dk havde omtalt 'Lækre studiner', mødte siden stor kritik fra flere eksperter og parter. 

Facebook valgte efterfølgende at lukke ned for studinerne. Men siden er nu genopstået.

SE OGSÅ: Facebook-side vil arrangere sex med studiner

- Hahaha, der er INGEN der lukker ned for os! Vi glæder os til at give jer stiv pik og blinklys hele vinteren. Det er sku for kedeligt kun at læse om ministerfyringer og Selfie-Helle den so!, skriver administratorerne bag 'Lækre studiner' den 12. december,

Dagens.dk erfarer, at mange af de samme billeder, som lå på 'Lækre studiner', dengang siden blev lukket, stadig figurerer. Siden er nu blandt andet krydret med piger i nissetøj, der skriver studieretningsprojekt på gymnasiet.

SE OGSÅ: Gymnasieelever: Sex-side på Facebook er over grænsen

For et halvt år siden talte Dagens.dk med flere piger, som fortalte, at deres billeder var blevet brugt uden samtykke.

Ekspert i sociale medier, Thomas Bigum, sagde dengang, at siden var i gråzonen.

- Der er en hårfin grænse mellem at dele billeder og bruge billeder. Hvis man tager billeder for at bruge dem til et andet formål, end de er tænkt til, så er det dårlig stil. Rent lovgivningsmæssigt ender siden i gråzonen mellem noget gammel jura, der handler om ophavsret, og så den dele-kultur, som vi har fået med sociale medier, sagde han til Dagens.dk.

SE OGSÅ: Kontroversiel studine-side lukket

Medieekspert ved Danmarks Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, udtalte dengang til tv2.dk, at 'Lækre studiner' kunne være i strid med lovgivningen.

Relanceringen af den kontroversielle Facebook-side skaber ny debat.

- Jeg håber for jer, at I har tilladelse til at gøre dette. For det kan skabe en masse problemer for jer, konstaterer en Facebook-bruger.

- Jeg synes det er sjovt og pigerne på billederne er smukke frem for at blive fremstillet som billige... Det er bare overskriften der skal "krænke" dem lidt, men ja så har man en lille pik. Og sådan er det, så må man få sit sjov på en anden måde! Husk bare på at få samtykke for alle piger på hvert billede ellers er det strafbart. Who run the world? Girls!, skriver en anden.

 

Dagens Gossip