Koreansk perle sender Leverkusen tæt på CL-avancement

FC Københavns bøddel fra Champions League-kvalifikationen, Bayer Leverkusen, har mere end det ene ben i turneringens 1/8-finaler, der spilles til foråret.

Tirsdag aften vandt tyskerne det svære udebaneopgør i Rusland mod Zenit med 2-1. Dermed konsoliderede Leverkusen sin førsteplads i gruppe C.

Længe lignede det en pointdeling, men to scoringer af sydkoreaneren Son Heung-Min afgjorde kampen i dens sidste fjerdedel.

Med sin placering som nummer tre havde hjemmeholdet ellers mest brug for en sejr og angreb da også for den i første halvleg.

Men Leverkusen, der i denne sæson har været mest kendt for sine offensive kvaliteter, viste, at holdet også kan forsvare. Kun i få tilfælde kom Zenit til store chancer.

I den anden ende fik Leverkusen en friløber midtvejs, men misbrugte, så uafgjort ved pausen var ganske passende.

Anden halvleg begyndte som en åben slagudveksling, hvor holdene på skift førte sig frem. Men ofte endte det i halvhjertede afslutninger fra distancen.

Son Heung-Min beviste dog, at det kan lade sig gøre at score fra mere end 20 meters afstand. Efter en frisparkskombination fik han lagt bolden til rette, og han følte den ind i det fjerneste hjørne til 1-0 midt i anden halvleg.

I den efterfølgende periode forcerede Zenit spillet, hvilket gav bagslag. Kun fem minutter efter åbningsmålet blev holdet fanget i et opspil, og i Leverkusens modangreb blev Son Heung-Min spillet fri. Han kunne nemt udplacere Zenits målmand, Yuri Lodigin, fra straffesparksfeltets bue.

To minutter før tid reducerede Jose Salomon Rondon med en helflugter efter et fremragende opspil, men mere blev det ikke til, og Zenits chance for avancement led et alvorligt knæk. Efter fire kampe har holdet fire point, mens Leverkusen er i spidsen med ni.

Gruppens øvrige indslag, Monaco og Benfica, har henholdsvis fem og ét point inden deres indbyrdes møde i Portugal tirsdag aften klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip