Korruption: Fifas Qatar-rapport er afleveret

Det internationale fodboldforbund (Fifa) meddelte fredag, at den meget ventede rapport, der skal kortlægge søgeprocessen om VM-værtskabet i 2018 og 2022, er afleveret.

Rapporten er på 350 sider, og 75 personer er blevet interviewet i forbindelse med den, oplyser Fifa. Det er uvist, hvad der står i rapporten.

Det er amerikaneren Michael Garcia, der står i spidsen for undersøgelsen, som er blevet sat i værk efter massive beskyldninger om korruption og urent trav, da Qatar blev tildelt værtskabet for VM i 2022. Også tildelingen af VM i 2018 til Rusland bliver gransket.

Lige før sommerens VM-slutrunde i Brasilien skrev den engelske avis Sunday Times, at Qatar brugte bestikkelse i jagten på VM-værtskabet.

Tidligere Fifa-medlem Mohamed Bin Hammam skulle ifølge avisen have betalt millioner af dollar for stemmer på Qatars vegne.

Det bliver lederen af Fifas etiske komité, tyskeren Hans-Joachim Eckert, der skal tage stilling til det videre forløb. Det er også den etiske komité, der bestemmer, om rapporten eller dele af den offentliggøres.

Højt placerede Fifa-medlemmer har tidligere slået til lyd for en omafstemning, hvis korruptionsanklagerne viser sig at være sande.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip