Korruption: Fifas Qatar-rapport er afleveret

Det internationale fodboldforbund (Fifa) meddelte fredag, at den meget ventede rapport, der skal kortlægge søgeprocessen om VM-værtskabet i 2018 og 2022, er afleveret.

Rapporten er på 350 sider, og 75 personer er blevet interviewet i forbindelse med den, oplyser Fifa. Det er uvist, hvad der står i rapporten.

Det er amerikaneren Michael Garcia, der står i spidsen for undersøgelsen, som er blevet sat i værk efter massive beskyldninger om korruption og urent trav, da Qatar blev tildelt værtskabet for VM i 2022. Også tildelingen af VM i 2018 til Rusland bliver gransket.

Lige før sommerens VM-slutrunde i Brasilien skrev den engelske avis Sunday Times, at Qatar brugte bestikkelse i jagten på VM-værtskabet.

Tidligere Fifa-medlem Mohamed Bin Hammam skulle ifølge avisen have betalt millioner af dollar for stemmer på Qatars vegne.

Det bliver lederen af Fifas etiske komité, tyskeren Hans-Joachim Eckert, der skal tage stilling til det videre forløb. Det er også den etiske komité, der bestemmer, om rapporten eller dele af den offentliggøres.

Højt placerede Fifa-medlemmer har tidligere slået til lyd for en omafstemning, hvis korruptionsanklagerne viser sig at være sande.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip