Korruptionsbekæmper: Panama-sag er irriterende for Fifa

06/04/2016 17:21

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Süddeutsche Zeitungs nyhed om at den nyudnævnte præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantinos, underskrift figurerer i de såkaldte Panama-papirer kommer ubelejligt for Fifa. Men på nuværende tidspunkt er skaden ikke stor.

Sådan lyder vurderingen fra Jens Sejer Andersen, international direktør i organisationen Play the Game, som arbejder for større gennemsigtighed og fairness i sport.

- Oplysningerne er irriterende nu, men heller ikke mere farlige, end at Infantino sagtens kan arbejde videre, siger Jens Sejer Andersen.

Infantinos underskrift fremgår i papirerne i forbindelse med et salg af tv-rettigheder til et firma i Sydamerika, som amerikanske myndigheder i forvejen efterforsker.

Han skrev under i 2006 og 2007 som chef for den juridiske afdeling i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Som det er fremstillet nu, er der ikke klart fingerpeg om, at Infantino har foretaget sig noget forkert. Det er muligt, Infantino har ret, når han siger, han ikke har noget med det at gøre, og at hans underskrift kun rent rutinemæssigt sidder på en kontrakt.

- Men underskriften sidder på en kontrakt, der ikke har været økonomisk gunstig for Uefa, og en af de Fifa-anklagede er medunderskriver. Det giver en gyldig grund til at rejse spørgsmål.

- Når journalister offentliggør denne type historier, som ikke er helt afsluttede, kan det få andre kilder frem med uddybende information, og så ved man ikke, hvor sagen ender, siger Jens Sejer Andersen.

Infantino blev i februar valgt som ny Fifa-præsident ovenpå en lang række skandaler i forbundet, som blandt har ført til udelukkelse af den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter.

I Fifa har man håbet på en frisk start, men det kommer ikke bag på Play the Game-direktøren, at Infantinos navn dukker op i en negativ sag. Det kan præsidenten lige så godt vænne sig til, mener direktøren.

- Det bliver nok ikke den eneste irriterende sag. Infantino har været en dybt integreret nøgleperson i det internationale fodboldmiljø, og det kan man ikke være uden at have været i kontakt med tvivlsomme personager.

- Selv om han har holdt sin personlige sti fuldstændig ren, så har han været en del af et miljø, hvor man ikke kan arbejde uden at få pletter på tøjet, lyder det fra Jens Sejer Andersen.

De såkaldte Panama-papirer har i de seneste dage afsløret en lang række navne og firmaer, der har sendt penge i skattely i Panama.

/ritzau/