Krænket piges far tøvede med at politianmelde Brian Holm

Forældrene til den pige, som tidligere cykelrytter Brian Holm står tiltalt for at have krænket, var parate til at strække sig langt for at undgå at involvere politiet i sagen.

Det fortæller pigens far, som onsdag eftermiddag afgiver forklaring ved Retten på Frederiksberg.

- Vi har haft et fantastisk forhold. Vi elsker jeres børn og jeres familie. Det var meget svært at træffe en beslutning om at gå til politiet på den baggrund, siger faren henvendt til Brian Holm.

51-årige Brian Holm står tiltalt for at have krænket den dengang syvårige piges blufærdighed ved blandt andet at have trukket hendes trusser af, røre hende i skridtet og slikke hende i øret.

Dagen efter det påståede overgreb forklarede pigen til sin mor, at en beruset Brian Holm havde trukket hendes trusser af natten til 26. april, da hun overnattede sammen med Holms datter i familiens hjem på Frederiksberg.

Onsdagen efter episoden mødtes pigens forældre og Brian Holm med en psykolog for at nå frem til en undskyldning til pigen, hvor Brian Holm skulle erkende episoden, men forklare det med, at han havde været fuld og bare ville drille.

Senere samme aften lukkede pigen dog op for yderligere detaljer, forklarer faren:

- Jeg skulle putte min datter, da hun pludselig bryder sammen igen.

Her fortalte den lille pige, at Brian Holm blandt andet også slikkede hende i øret og rørte hende i skridtet. Først derefter blev Brian Holm meldt til politiet.

- Pludselig blev det et tydeligt seksuelt forløb, og så stod det klart for mig, at det skulle jeg ikke stå til ansvar for, siger faren og fortsætter:

- Jeg fortalte Brian, at vi ikke kunne gennemføre planen, fordi der var kommet nye ting frem.

Begge pigens forældre har forklaret i retten, at Brian Holm ikke benægtede overgrebet på noget tidspunkt.

Også Brian Holms hustru skal afgive forklaring onsdag. Det er uvist, hvornår dommen falder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip