Kraftig eksplosion rammer Kabul

19/04/2016 08:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kabul blev tirsdag ramt af det blodigste Talibanangreb i den afghanske hovedstad siden 2011. Ved selvmordsangrebet blev mindst 28 mennesker dræbt, mens over 320 blev såret.

Præsident Ashraf Ghani fordømte angrebet i de stærkeste vendinger.

Taliban har taget skylden for bilbomben tidligt tirsdag. Bombeanslaget blev efterfulgt af en voldsom ildkamp. Senere på dagen lød endnu en voldsom eksplosion, men der var ikke umiddelbart rapporter om dræbte og sårede.

Målet for angrebet, der fandt sted omkring klokken ni lokal tid, var ifølge en meddelelse fra præsidentpaladset tilsyneladende den bygning, der huser Afghanistans primære sikkerhedstjeneste.

Et øjenvidne, Amir, sige, at han befandt sig i nærheden af bomben, da den blev detoneret.

- Jeg så tre drenge med alvorlige kvæstelser i deres hoveder. Min onkel blev såret, og min bror er meldt savnet. Jeg ved ikke, hvad der er sket ham, siger Amir.

Både civile og medlemmer af sikkerhedsstyrkerne er blandt de dræbte og sårede.

Angrebet er det værste i Kabul, siden 60 mennesker blev dræbt uden for en moské i 2011.

Taliban meddelte for en uge siden, at bevægelsen har indledt sin traditionelle forårsoffensiv, hvor den militante bevægelse optrapper sine væbnede angreb mod styret og dets støtter.

Den årlige forårsoffensiv markerer normalt begyndelsen på "kampsæsonen", selv om Taliban det forgangne vinterhalvår fortsatte sine kampe mod regeringsstyrkerne uden en sæsonbestemt pause.

Krigshandlinger i Afghanistans byer har medført en stort stigning i antallet af dræbte og sårede, hvoraf mange er børn, siger FN's mission i landet.

I årets tre første måneder blev 161 børn dræbt, mens 449 blev såret, viser nye tal. Det er en forøgelse på næsten 30 procent.

Militære iagttagere siger, at det afghanske militærs overordnede strategi i kampen mod Taliban er at forhindre oprørerne i at vinde permanent kontrol over et større område, store veje eller en storby.

Men sikkerhedsstyrkerne er ikke stærke nok til selv at bevare permanent kontrol alle steder.

/ritzau/AFP