To kraftige bilbomber ryster nok en gang Malmø

Den svenske by Malmø blev tidligt lørdag morgen nok engang ramt af to kraftige eksplosioner.

I bydelen Rosengård eksploderede en bilbombe, og en times tid efter indtraf endnu en eksplosion i et lokale kun 100 meter fra den første. Politiet blev alarmeret klokken 03.30, umiddelbart efter, at Rosengård har genlydt af kraftige eksplosioner.

Ingen er mistænkt eller pågrebet for sprængningen, og politiet har heller ikke fået fat i vidner, som skulle have set en mulig gerningsmand.

- Vi er ikke lykkes med at finde ud af, hvem som ejer bilen. Nummerpladerne var fjernet, siger Peter Martinsson fra politiet i Skåne om bilbomben.

Resterne af bilen, der ifølge øjenvidner er en pick-up, bliver nu undersøgt af politiet, som også skal forsøge at finde ud af, hvilken type sprængstof, der er blevet brugt.

De omfattende skader på bilen gjorde det vanskeligt for politiet at finde ud af, hvem dens to ejere er. I løbet af lørdag morgen lykkedes det, men politiet har ikke fået kontakt med dem. Derfor vides det ikke, om der er et trusselsbillede.

Angående den anden bombe, der detonerede kort før klokken 05.00, siger politiet til SVT ved halv-sekstiden, at skaderne er omfattende. Denne gang var bombeangrebet rettet mod en ejendom.

- Det er ikke en lejlighed, men en slags lokale, siger presseansvarlig Linda Pleym, Malmø politi, til avisen Expressen.

Ingen personer er kommet noget til ved de to bombesprængninger, og politiet kan heller ikke sige, om der er nogen sammenhæng mellem de to bomber.

Malmø-området har været ramt af usædvanlig mange eksplosioner i år.

Seneste eksplosion skete natten til den første december, da en sprængladning detonerede kort før midnat i det centrale Malmø foran Rättscentrum, der huser byretten, en politistation og anklagemyndighedens kontorer.

Heller ikke her kom nogen mennesker noget til.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip