Kraftigt jordskælv rammer det sydlige Japan

14/04/2016 19:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Omkring klokken halv tre torsdag eftermiddag dansk tid ramte et jordskælv med en dybde på ti kilometer byen Kumamoto på øen Kyushu i det sydlige Japan.

Det skriver BBC.

Jordskælvet, der er målt til 6,4, fik angiveligt mindst 19 huse til at styrte sammen.

Adskillige mennesker er kommet til skade, og der kan være personer fanget i de nedstyrtede huse. Ifølge nyhedsbureauet AFP rapporterer Japans statslige medie NHK, at tre personer har mistet livet. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Det britiske Sky News skriver, at lokalt politi rapporterer, at mindst en person er død efter at være fanget under et hus, og at en anden er blev dræbt i en brand. En tredje person skulle angiveligt heller ikke vise tegn på liv.

Det japanske nyhedsbureau Kyodo fortæller, at mindst 40 personer er ved at blive behandlet på et hospital i Kumanovo. Nogle af dem skulle være alvorligt såret. Sky News skriver, at omkring 100 er blevet bragt til hospitalet.

Også tidligere på dagen blev Japan ramt af et jordskælv, og efter 40 minutter kom der et efterskælv, som blev målt til 5,7, men der kom ingen tsunami-advarsel.

Forskere fra det meteorologiske institut i Japan advarer dog, ifølge NHK, om relativt kraftige efterskælv de næste par dage.

Premierminister Shinzo Abe fortæller ifølge flere udenlandske medier, at man undersøger situationen.

- Vi agter at gøre det yderste for at få et overblik over situationen. Jeg planlægger nu at høre, hvad vi har samlet af informationer, siger han.

Der skulle også være udbrudt brand i en bygning i Mashiki.

På grund af jordskælvet er omkring 16.000 husstande i området uden elektricitet, og 38.000 boliger er uden gasforsyning.

Japan bliver ofte ramt af jordskælv, men da bygningerne er jordskælvssikret, sker der normalt ikke skader. Tilbage i marts 2011 blev Japan dog ramt af et kraftigt jordskælv med alvorlige følger.

Her var det Tokyo, der blev ramt af et jordskælv målt til ni, som forårsagede tsunami langs kysten, dræbte næsten 20.000 mennesker og resulterede i en nedsmeltning på et atomkraftværk.

/ritzau/