Kraftigt jordskæv ud for Grækenlands kyst

Et kraftigt jordskælv, målt til 6,4, rystede lørdag formiddag hele Ægæerhavet. Rystelserne kunne mærkes såvel i Athen som Istanbul og helt til Bulgarien. Jordskælvet blev registreret til 6,5 af Institut for Geodynamik i Athen.

Tusindvis af mennesker flygtede ifølge øjenvidneskildringer ud på gaderne på øerne Limnos, Samothraki og Tassos. Efter det første voldsomme skælv fulgte flere efterskælv.

Skælvet havde sit epicenter omkring 77 kilometer syd-sydvest for havnebyen Alexandroupolis i 10 kilometers dybde, oplyser USA's geologiske undersøgelser, USGS, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet dpa lå epicentret mellem øerne Limnos og Samothraki i Ægæerhavet. Flere ruder blev knust på øerne, og folk løb i panik ud af deres hjem, oplyser flere lokale medier.

- Det virkede, som om hele øen bevægede sig op og ned. Vi gik fuldstændig i panik, siger hjertespecialisten Giorgos Kalogiannis, der bor på Limnos, til dpa.

En kvinde er ført til sygehuset med lettere kvæstelser, mens enkelte bygninger har slået mindre revner.

Kostas Papazachos fra Seismologisk Institut ved universitetet i havnebyen Thessaloniki har sagt til græsk tv, at der allerede har været flere af den slags undersøiske rystelser af samme styrke i regionen.

Området strækker sig ind i den såkaldte Nordanatolske Forkastning, der strækker sig mellem de to tektoniske plader, Den Anatolske Kontinentalplade og Den Eurasiatiske Plade.

I første omgang blev det meddelt, at skælvet havde en styrke på 7,2, men det har USGS siden nedgraderet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip