Krav om hård straf for hjemmerøveri mod balletdanser

En 51-årig mand fra Makedonien traf i april sidste år en række valg i forbindelse med et hjemmerøveri i Nordsjælland, der bør koste ham mindst fem års fængsel.

Efter afsoningen skal han sendes ud af landet for altid.

Det mener anklager Christina Schønsted, der onsdag formiddag forsøger at overbevise Retten i Helsingør om, at manden var med hele vejen, da en i dag 78-årig kvinde blev udsat for et brutalt røveri i sit hjem ved Rungsted Strandvej i Nordsjælland.

I alt menes tre mænd at stå bag forbrydelsen, men kun den 51-årige er det lykkedes politiet at fange. Manden nægter sig skyldig, men erkender at have ageret chauffør og at have købt gaffatape og handsker til det, han blot troede var et indbrud.

- Eftersom han valgte at købe gaffatapen, bør han som minimum have set det som en mulighed, at det skulle bruges til at binde beboeren, siger anklager Christina Schønsted.

- Da mændene ankom til stedet, og den tiltalte så lys i lejligheden, må han have indset, at kvinden nok var hjemme, og at det derfor kunne blive nødvendigt at udøve vold, mener anklageren.

Hun fremfører desuden, at makedonerens dna er fundet på en stige, som blev brugt til at komme ind i lejligheden i første omgang. At han løbende har ændret forklaring bør også svække hans troværdighed, lyder det.

Den tiltalte har i retten fortalt, at han ventede i bilen, men da indbruddet trak ud, fulgte han efter sine kammerater og fandt den forurettede liggende bundet på gulvet.

Forsvarer Ulla Degnegaard mener, at anklageren hverken har bevist, at den 51-årige havde kendskab til, at der skulle begås et hjemmerøveri, eller at han selv deltog.

- Hvis han havde vidst, at der skulle begås vold, ville han på ingen måde have deltaget. Med hensyn til gaffatapen vil jeg sige - uden at være ekspert - at den jo sagtens kan bruges til andet end at binde nogen fast.

- Hvad angår lyset i lejligheden, har min klient fortalt, at han ventede længe i bilen. Han kan have haft en formodning om, at hans medgerningsmænd ville vente, til kvinden var faldet i søvn, siger forsvareren.

Der falder dom i sagen onsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip