Kreditværdigheden i danske firmaer vokser

Dansk erhvervsliv strutter af sundhed - i hvert fald hvis man kigger på virksomhedernes kreditværdighed, der ligger på det højeste niveau i flere år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Kreditværdigheden er markant forbedret. Især i sidste halvdel af 2013 begyndte det for alvor at gå den rigtige vej, og det er fortsat i år, siger specialist i kreditvurdering hos Bisnode Credit, Martin Stabell, til Jyllands-Posten.

Kreditvurderingsbureauet gennemfører hver måned vurderinger af danske virksomheder. Deres tal viser, at andelen af firmaer med enten en såkaldt AAA eller en AA-rating - som er henholdsvis den højeste og høj kreditværdighed - er steget støt den seneste tid.

37,7 procent af firmaerne ligger nu i en af de to bedste vurderingskategorier. For fire år siden var andelen til sammenligning cirka 28 procent. Samtidig er andelen af virksomheder med de dårlige vurderinger B og C faldende.

Martin Stabell forklarer den positive udvikling med, at virksomhederne de seneste år har haft øget fokus på omkostninger. Samtidig er tusindvis af virksomheder lukket eller gået konkurs i forbindelse med finanskrisen.

- De har smidt en stor del af fedtet, og mange har gennemført en turnaround, så de er gået fra røde til sorte tal på bundlinjen, siger han til Jyllands-Posten.

- Der har været et udskilningsløb, og de urentable selskaber er lukket, så vi har en sundere portefølje af virksomheder.

Ud over stigningen i positive kreditvurderinger har erhvervslivet også oplevet et fald i konkurser. Det er med til at tegne et billede af, at branchen oplever en betydelig fremgang i forhold til de svære år under krisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip