Kreuziger får ingen CAS-afgørelse inden Tour de France

Den tjekkiske cykelstjerne Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) må vente yderligere med at få sin dopingsag op hos sportsdomstolen CAS.

Siden efteråret har han ventet på få sin skæbne afgjort, men nu har CAS foreslået, at en høring først skal finde sted 10. juni med domsafsigelse en måned efter.

Dermed kender Kreuziger næppe til udfaldet, inden Tour de France begynder 4. juli. Dommen kan derimod falde midt i løbet.

Tjekken kan dog godt stille op i løbet, da han må køre, mens sagen er i gang. Men han er irriteret over fortsat at skulle vente i uvished.

- Jeg holder aldrig op med at blive overrasket. Endnu en udsættelse. CAS foreslår 10. juni med dom en måned efter. UCI og Wada har afslået to foreslåede datoer for høring, skriver Kreuziger på Twitter.

Den internationale cykelunion (UCI) og antidopingorganisationen Wada mener, at Kreuzigers biologiske pas fra 2012 afslører uregelmæssigheder, der indikerer brug af doping.

Selv bedyrer Roman Kreuziger sin uskyld og har forklaret, at uregelmæssighederne skyldes en behandling for en defekt i skjoldbruskkirtlen.

I efteråret blev han frikendt af Tjekkiets olympiske komité, men UCI og Wada har anket frifindelsen til sportsdomstolen CAS. Siden er sagen blot trukket yderligere i langdrag.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip