Krigen fortsætter ufortrødent: Ukrainsk SBU-snigskytte slår verdensrekord i præcisionsskydning

20/11/2023 12:43

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Krigen fortsætter ufortrødent, men ...

Mest læste i dag

I en bemærkelsesværdig præstation inden for skydekunst har en snigskytte fra den Ukrainske Sikkerhedstjeneste (SBU) sat en ny verdensrekord ved at eliminere en russisk soldat fra en hidtil uset afstand. Snigskytten, der opererer med SBU's specialstyrker, opnåede dette historiske skud med et ukrainsk gevær - nærmere bestemt "Volodar Obriyu."

Kilder inden for SBU, som rapporteret af Ukrainetoday, lægger heller ikke skjul på, at snigskytten ramte målet på en svimlende afstand af 3.800 meter, hvilket overgår den tidligere verdensrekord på 3.540 meter.

Men det stopper ikke her.

Denne bedrift sætter ikke kun en ny standard inden for præcisionsskydning, men demonstrerer også det høje niveau af færdigheder og kapabilitet inden for de ukrainske væbnede styrker.

Hændelsen blev fanget på video, som tydeligt viser den russiske soldat blive ramt, samt den håndgribelige frygt blandt de andre russiske tropper i nærheden. Denne begivenhed er et markant øjeblik i den igangværende konflikt, der fremviser SBU's evne til effektivt at engagere fjendtlige styrker på utroligt lange afstande.

"SBU's snigskytter ændrer verdens snigskytteregler, idet de demonstrerer evnen til at arbejde effektivt på fantastiske afstande," tilføjede SBU-kilderne ifølge Ukrainetoday.

Dette rekordbrydende skud er et vidnesbyrd om den avancerede træning og udstyr hos de ukrainske styrker og markerer en bemærkelsesværdig bedrift i militær snigskyttehistorie.