Overraskende udmelding: Putin vil droppe sit eget parti

14/11/2023 09:10

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin vil angiveligt vinke farvel til sit eget parti.

Mest læste i dag

I en verden, hvor geopolitisk dynamik konstant ændrer sig, står Vladimir Putin som en af de mest omtalte og kontroversielle skikkelser. Siden han første gang trådte ind på den politiske scene som Ruslands præsident i 2000, har Putin været en dominerende kraft, både i sit hjemland og internationalt.

Og det ser angiveligt ikke ud til at ende for Putin. 

I en uventet politisk manøvre overvejer Ruslands præsident nemlig angiveligt at forlade partiet 'Forenet Rusland' for at stille op som uafhængig kandidat i det næste præsidentvalg.

Det skriver The Telegraph.

Dette skridt ses som et forsøg på at styrke hans image som en beslutsom krigsleder midt i den igangværende konflikt i Ukraine.

Og Putin, der har været en dominerende skikkelse i russisk politik siden 2000, synes at distancere sig fra 'Forenet Rusland', som har oplevet dalende popularitet.

Beslutningen om potentielt at stille op som uafhængig kandidat afspejler Putins ambition om at cementere sit eftermæle som en af Ruslands betydningsfulde ledere, hvor invasionen af Ukraine udgør et afgørende element i hans embedsperiode.

Og på trods af de økonomiske konsekvenser og den blandede offentlige modtagelse af krigen, synes Kreml at være overbevist om det nye elektroniske valgsystem, som man mener vil sikre Putin en højere stemmeandel, hvilket giver genlyd til hans valgsejr tilbage i 2018.