Krim venter besværlig turistsæson

Turisme på den ukrainske halvø Krim er en af området hovedindtægtskilder, men i øjeblikket er udsigten for det vigtige erhverv usikker.

Det russiske nyhedsbureau Itar-Tass har talt med lokalregeringens turistminister, Aleksander Lijev, om sagen.

Og trods den seneste normalisering, som nyhedsbureauet skriver, så venter myndighederne, at turismen kommer i recession.

- Krim venter en meget svær turistsæson, men det er svært at sige, hvor meget markedet vil falde. Situationen er ikke klar, siger ministeren.

Han oplyser til Itar-Tass, at Krim siden årets begyndelse har modtaget flere end 100.000 turister fra forskellige regioner og først og fremmest fra Ukraine.

Det er omkring 10 procent færre end i 2013.

Videre siger ministeren, at de fleste rejsende har aflyst deres besøg til Krim på grund af medierapporter om det, som Itar-Tass skriver er påstået sikkerhedsrisici på halvøen.

Der er ingen reel risiko i regionen, bliver det tilføjet.

- Situationen er absolut rolig. Alle regeringsmyndigheder og politiet arbejder som normalt, og al kommunikation, fødevarebutikker og benzintanke fungerer ordentligt, siger turistministeren.

Krim er en del af Ukraine, men russiskorienteret.

Rusland har i kølvandet på det gamle Viktor Janukovitj-styres sammenbrud i Ukraine sendt soldater til halvøen, hvilket omverdenen fordømmer.

Blandt andet EU overvejer i øjeblikket, om der skal indføres sanktioner eller andre tiltag mod Rusland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip