Kriminalforsorgen om fangeflugt: Små arresthuse bør lukkes

En voldsom fangeflugt lørdag aften har sat fokus på sikkerheden i de små arresthuse, som kritiseres for at være i for dårlig stand.

En 37-årige fange, der lørdag aften flygtede fra Tønder Arrest, overfaldt en kvindelig betjent, da hun åbnede døren for at sige godnat. Bagefter tvang fangen betjentens kollega til at lukke ham ud ved trusler og vold. Fangen er senest set i Tyskland.

Selvom det er svært at dæmme op for, bør man sætte ind over for problemet, lyder det fra Kriminalforsorgen, der er i gang med en analyse af arresthusene, og som foreløbig har konstateret, at bygningerne er for gamle og slidte.

- Vores arresthuse er i meget dårlig stand og slet ikke tidssvarende rent sikkerhedsmæssigt, siger Kriminalforsorgens sikkerhedschef, Michael Gjørup.

Han siger, at man kan overveje, om fanger, der står til lange fængselsstraf, skal anbringes andre steder.

Inden for en årrække bør de små arresthuse lukkes helt og erstattes af nye, større bygninger med bedre sikkerhedsforanstaltninger, mener Kriminalforsorgen.

Fangeflugten fandt sted lørdag aften ved 21-tiden, og politiet har efterlyst den undvegne fange både herhjemme og internationalt.

Den 37-årige mand beskrives som farlig på grund af hans aggressive optræden i forbindelse med flugten fra arresten.

Han overfaldt personalet, og en kvindelig arrestbetjent blev efterfølgende bragt til Aabenraa Sygehus. Hun er ikke i livsfare.

- Vi overvejer at screene fanger for at lave en risikovurdering af fangerne. Man kan se på hans alder, kriminalitetens art, hans historik, og om der er incitament for at man skal skærpe sikkerheden, siger Michael Gjørup.

Fremadrettet skal han holde møde med områdets sikkerhedschefer for at se, hvor man kan sætte ind.

/ritzau/

 

Dagens Gossip