Kriminalforsorgen: Terrorsigtede får samme behandling

Terrorsigtede bliver ikke behandlet anderledes end andre varetægtsfængslede, hvis ikke retten sætter særlige vilkår for de enkelte personer.

Det forklarer Marie Louise Jørgensen, der er udslusningskonsulent ved Kriminalforsorgen.

- Der er ikke nogen regler, som er særlige for mennesker, der er sigtede under terrorlovgivningen i kriminalforsorgsregi. Vi behandler dem på samme måde som alle andre, siger Marie Louise Jørgensen.

Udslusningskonsulenten forklarer, at det er retten, der bestemmer vilkårene for, hvorvidt de enkelte indsatte må være sammen med andre indsatte, skal sidde isoleret eller have kontrol med besøg og breve.

- På samme måde som med alle andre sigtede, der også er varetægtsfængslede, understreger Marie Louise Jørgensen.

Retten har mulighed for at sætte grænser for, hvem de terrorsigtede må se og tale med, men de varetægtsfængslede får de samme tilbud, som andre varetægtsfængslede får.

- Det vil sige, at der er et tilbud om en eller anden form for beskæftigelse eller skole, samtaler med en præst, en imam eller hvilket trossamfund de nu engang tilhører, siger udslusningskonsulenten.

Derudover vil der også være tilbud om samtaler med socialrådgivere, med fængselsbetjente og eventuelt med sygeplejerske eller læge efter behov, forklarer Marie Louise Jørgensen.

Der kan fra rettens side sættes nogle regler, som ikke er særlige for terrordømte- eller sigtede, for, hvorvidt tilbuddene om skole eller undervisning må foregå sammen med andre indsatte.

- Eller om det skal foregå alene i deres celle, fordi de er varetægtsfængslede og i isolation, uddyber Marie Louise Jørgensen.

Onsdag eftermiddag har retten på Frederiksberg besluttet at varetægtsfængsle den danske statsborger Sam Mansour, der sigtes for at tilskynde til terror, i fire uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip