Kriminalpræventivt råd roser fokus på bande-exit

Regeringens udspil til en ny bandepakke får en pæn modtagelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Og særligt regeringens ønske om at styrke den såkaldte exit-indsats - der skal hjælpe bandemedlemmer ud af kriminaliteten - er positiv, lyder det fra rådets formand, Linda Nielsen.

- Ud fra det jeg har set indtil videre, tyder det på at være en afbalanceret pakke, hvor man både sætter ind over for den hårde kerne og samtidig har fokus på forebyggende indsatser, siger hun og fortsætter:

- Det er glædeligt, at der bliver afsat flere ressourcer til exit-indsatsen. Og at der er fokus på løbende at sikre, at indsatserne virker.

En del af exit-indsatsen er blandt andet at yde økonomisk hjælp til tidligere bandemedlemmer, der vil have fjernet deres bandetatoveringer.

Derudover vil regeringen med sit udspil blandt andet hjælpe eks-bandefolk til hurtigere flytninger væk fra deres tidligere miljø og oprette et særligt exit-center hos Rigspolitiet.

Men bandepakkens tiltag gør det ikke alene, påpeger Det Kriminalpræventive Råd.

- Jeg er optaget af, hvordan man kan sætte tidligt ind i børns og unges udvikling, og man må derfor se pakken i sammenhæng med socialministerens kommende forebyggelsespakke, siger Linda Nielsen.

Regeringens bandepakke indeholder desuden en lang række strafskærpelser for banderelaterede forbrydelser.

Blandt andet vil regeringen gøre det lettere at bruge den såkaldte bandebestemmelse, som kan give op til dobbelt straf til bande- og rockermedlemmer, der begår alvorlige forbrydelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip