Kriminelle dræber 15 mexicanske betjente i baghold

Mindst 15 mexicanske politibetjente er blevet dræbt i et bagholdsangreb i den vestlige del af landet, oplyser myndighederne.

Angrebet skete mandag eftermiddag på en motorvej nær byen Soyatan mod en konvoj af elitebetjente på vej mod landets næststørste by Guadalajara.

- Femten af vores kolleger har mistet livet. Fem betjente blev såret under denne begrædelige episode. De sårede er alle i stabil tilstand, siger sikkerhedskommissær Francisco Alejandro Solorio Arechiga i delstaten Jalisco.

- De døde i et kujonagtigt angreb, og vi må ikke svigte vores styrke.

Anklagemyndigheden i Jalisco omtalte bagholdsangrebet mandag sent, men han nævnte blot, at betjentene var skudt - ikke at de var døde.

De regionale myndigheder mener, at angrebet er hævn for anholdelser af bandemedlemmer i forbindelse med efterforskningen af et drabsforsøg på sikkerhedskommissæren 30. marts.

- Disse angreb er en reaktion af organiseret kriminalitet efter angrebet mod mig, siger Solorio efter et møde med sikkerhedsrepræsentanter i Guadalajara.

Myndighederne har ikke sat navn på den kriminelle bande, men en sikkerhedskilde siger til det franske nyhedsbureau AFP, at man mistænker et magtfuldt narkokartel i delstaten.

19. marts skød kriminelle i Ocotlan mod politiet, og 11 personer blev dræbt - fem betjente, tre mistænkte og tre forbipasserende.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip