Kriminelle elsker Lego: Klodserne er guld værd

I sidste uge blev endnu et stort Legotyveri afsløret i USA. En 53-årig kvinde fra New York havde stjålet 800 kasser med de ikoniske klodser fra en samler på Long Island, hvorefter hun forsøgte at afsætte dem på eBay. Klodserne havde en værdi af over 330.000 kroner, skriver Vocativ.

Mindre end 48 timer senere blev endnu fire Legotyve fanget, denne gang i Phoenix, Arizona. Gruppen er sigtet for at have stjålet Lego for over 226.000 kroner fra adskillige Toys 'R' Us butikker. I en af de sigtedes bolig, fandt man også 18 paller med Lego merchandise til en værdi af over 1,1 millioner kroner.

Lego er blevet populært i kriminelle kredse, fordi de uåbnede kasser nemt kan sælges videre online. De er svære at spore, og så holder de som minimum værdien. Hvis man derimod er tålmodig, kan man også score den store gevinst, hvis man venter nogle år med at sælge samlerobjekterne.

Eksempelvis kostede en Legoudgave af Frihedsgudinden 1.100 kroner, da den kom på markedet i år 2000. I dag bliver en uåbnet kasse solgt for hele 56.000 kroner på nettet.

Nogle af Legotyvene går efter legetøjsbutikkerne, mens andre går efter at røve lastbilerne med forsendelserne. Tidligere i år lykkedes det for en australsk bande at lænse fire forhandlere for mindst 170.000 kroners Legoklodser.

I England havde tyveknægte held til at tømme et par lastbiler fyldt med Lego i henholdsvis Watford Gap og West Yorkshire. De to tyverier indbragte henholdsvis 490.000 kroner og 380.000 kroner, så det er altså store beløb der er tale om.

Lige nu er der mere end 107.000 forskellige pakker med Lego sat til salg på eBay. Hvis man skal tro advarslerne, så kan store dele af det altså være stjålet.

 

 

Dagens Gossip