Kristeligt Folkepartis tidligere formand Jens Møller er død

Jens Møller, tidligere landsformand for Kristeligt Folkeparti i 1973-79, er død efter kortere tids sygdom. Det oplyser hans søn Flemming Møller i en pressemeddelelse.

Den tidligere folketingspolitiker blev 94 år gammel.

Han var en af de bærende kræfter, da partiet for første gang kom i Folketinget ved Jordskredsvalget i 1973, men da der i 1992 opstod uenighed internt i partiet, skiftede han til De Konservative, som han senere sad i Koldings byråd for.

I 1979 trak han sig tilbage som landsformand for Kristeligt Folkeparti, og ved folketingsvalget samme år tabte han sit mandat.

Da Kristeligt Folkeparti ved EU-afstemningen i 1992 anbefalede et nej, meldte han sig ud, fordi partiet gik direkte imod den sag, han anså som "den vigtigste i det 20. århundrede og måske også langt ind i det næste".

Jens Møllers holdning til Europa blev grundlagt, da han under Besættelsen var modstandsmand i Odense.

- For tredje gang inden for et århundrede havde en storkrig med al dens lidelse og fortvivlelse og meningsløshed rystet Europa. Noget sådant måtte aldrig ske mere. Derfor har jeg altid været tilhænger af EF og EU, skrev han i sin erindringsbog fra 1996.

I 2008 meldte han sig igen ind i Kristeligt Folkeparti - som i 2003 skiftede navn til Kristendemokraterne - hvor han også er æresmedlem.

Jens Møller mente, at mens tingene sker, er sejre bedre end nederlag, men set i perspektiv hører begge dele med til et godt liv, hvilket han mindedes i erindringsbogen "Sejre og Nederlag".

Sin politiske virksomhed kom han også ind på i bogen.

- Politisk har jeg ikke opnået alt, hvad jeg ville, men det har været spændende og meningsfyldt arbejde, og jeg tillader mig at tro, at jeg dog har haft en vis indflydelse, skrev han.

Han var gift med Gudrun, som han havde tre børn med, Michael, Jo og Flemming.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip