Kristian Jensen: Glimrende at ministre ikke har ansvar

Venstres tidligere skatteminister Kristian Jensen glæder sig over, at statsrevisorerne hverken klandrer ham selv eller nogle af de øvrige skatteministre fra 2004 og frem til i dag personligt for deres håndtering af sagen om de fejlslagne ejendomsvurderinger.

- Jeg synes overordnet, at det er glimrende, at statsrevisorerne har konkluderet, at det ikke kan siges, at der er én minister, der har et personligt ansvar for det her, siger han.

- Jeg ærgrer mig naturligvis over, at man ikke har løst det tidligere. Jeg forsøgte jo at få lavet et nyt ejendomsvurderingssystem i 2009, som desværre ikke blev gennemført, siger han.

Udtalelsen er en reaktion på, at Rigsrevisionen har fremlagt resumeer af 53 såkaldte forelæggelser til skiftende skatteministre siden 2004, hvoraf Kristian Jensen sad i ministerstolen helt frem til 2010.

Ifølge resumeerne blinkede embedsværket flere gange kraftigt med de røde advarselslamper, når det kom til ejendomsvurderingernes evne til at ramme bare nogenlunde præcist.

I 2009 blev det i en forelæggelse til Kristian Jensen decideret kaldt "en fiktion", at vurderingerne ramte handelsprisen.

Det fremgår da også af forelæggelserne, at Kristian Jensen forsøgte at komme igennem med ændringer af vurderingssystemet - forsøg, der dog rendte på modstand i Finansministeriet, og som siden hen strandede.

- Det lykkededes ikke i 2009 at få lavet en konkret model, og der sker så det, at jeg stopper som skatteminister i februar 2010. Derfor kan jeg ikke sige præcist, hvorfor man droppede lovforslaget, siger Kristian Jensen i dag.

- Jeg tror, det kunne have givet en større klarhed over, hvad ejendomsvurderingen kan og skal. Det havde jeg gerne set, vi havde fået på plads, siger Venstres nuværende næstformand.

Han opfordrer desuden Skatteministeriet til at lægge de mange ministerforelæggelser frem i fuld længde.

- Jeg vil gerne opfordre skatteministeriet til - her og nu - at lægge de konkrete ministerforelæggelser frem, så folk kan få syn for sagen. Der rejses flere spørgsmål, end der gives svar på med det, som Rigsrevisionen har lagt frem, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip