Kristian Jensen opfordrer til ro i Venstre

Venstres næstformand, Kristian Jensen, opfordrer nu direkte partiets medlemmer til at stoppe diskussionen om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i pressen.

Det sker efter, at to medlemmer af Venstres forretningsudvalg fredag - som de hidtil højst placerede - er gået offentligt ud og har udtrykt mistillid til den siddende formand.

- Jeg vil stærkt opfordre alle Venstre-medlemmer til at respektere den proces, vi har sat i gang, da Lars Løkke bad om, at hovedbestyrelsen blev indkaldt til på tirsdag, og vente med at diskutere med hinanden og ikke gennem pressen, siger Kristian Jensen til Ritzau.

- Uanset hvad man måtte ønske af udfald på tirsdag, tror jeg ikke, at det er gavnligt for Venstre, hvis vi fører en dialog gennem medierne i stedet for en dialog med hinanden, siger han.

De seneste dage har løbende føjet nye navne til listen af folk fra Venstres bagland, der ikke længere har fidus til Lars Løkke Rasmussen som formand for partiet.

Og fredag kom turen så til forretningsudvalget, hvor Knud Vincents og Elo Jensen - begge fra Sjælland - pludselig brød med billedet af, at forretningsudvalget, der har 24 medlemmer, i fuld enighed bakker op om Løkke Rasmussen.

Kristian Jensen kalder deres udmelding "meget markant".

- Der var meldinger torsdag fra nogle dele af landet og meget markant i dag fra Knud og Elo, og min opfordring til alle - uanset hvor de sidder i Venstre - er at respektere den proces, der er sat i gang, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen er som næstformand formelt set den første i rækken til at overtage efter Lars Løkke, hvis han må trække sig fra posten på tirsdag på grund af for stor modstand mod ham i baglandet.

Spørgsmål: Kristian Jensen, er du klar til at tage over som formand, hvis Lars Løkke Rasmussen af den ene eller anden grund ikke kan fortsætte?

- Det er ikke aktuelt at svare på det spørgsmål. Jeg går ud fra, at Lars Løkke Rasmussen er formand både nu, på tirsdag og efter på tirsdag. Jeg anser det for usandsynligt, at han ikke er det.

De to kritiske sjællændere ser umiddelbart ud til at stå alene med deres åbne kritik af Løkke i forretningsudvalget.

Mange af medlemmerne i forretningsudvalget kommer fra partitoppen eller er knyttet tæt dertil. Så de eneste usikre elementer kan reelt kun komme fra regions-repræsentanterne.

Ritzau har fredag haft kontakt med de to midtjyske medlemmer af udvalget, Christian Juhl og Jens Nicolai Vejlgaard, der stadig bakker op om den støtteudtalelse, man nåede til enighed om før EU-Parlamentsvalget.

Også fra Region Hovedstaden er der opbakning ifølge DR.

På tirsdag er det imidlertid alle kommuneforeningsformændene - altså tillidsfolk et skridt længere nede i Venstres hierarki - der kommer til orde, og her er der ikke nogen, der har et sikkert overblik over stemningen.

Meget tyder på, at flertallet bakker op om Lars Løkke, men i partitoppen holder man nøje øje med, hvor stort - og ikke mindst hvor stålsat - antallet af modstandere af Lars Løkke Rasmussen er.

/ritzau/

 

Dagens Gossip