Kristian Jensen til tyskere: Vi holder os til Schengen

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har som noget af det allerførste i sin embedsperiode besøgt den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, blandt andet for at orientere ham om den nye regerings planer for grænsekontrol.

Det oplyser Kristian Jensen til Ritzau.

- Det er vigtigt at få sagt, at selvom vi ønsker en skærpet kontrol for at få sikret mod kriminalitet og menneskesmugling, så er det også vigtigt, at det sker inden for rammerne af de fælles spilleregler, altså inden for Schengen, siger Kristian Jensen.

Regeringen ønsker at indføre en styrket kontrol i grænseområderne, hvilket i modsætning til egentlige grænsebomme godt kan lade sig gøre inden for schengenreglerne, forklarer han.

- Vi vil foreslå noget, som er inden for schengenreglerne, og det skal ske i en dialog både med Bruxelles og EU-Kommissionen, men også med vores nabolande, siger Kristian Jensen.

Tilbage i 2011 indførte den daværende VK-regering sammen med Dansk Folkeparti en grænsekontrol, der imidlertid viste sig at være i strid med schengenreglerne.

Det vil regeringen undgå denne gang.

- Noget af det, som skabte den store opmærksomhed i Europa tilbage i 2011, var, at der ikke havde været en forudgående dialog. Der blev skabt mange myter om, hvad det var, man foreslog dengang. Denne her gang griber vi det anderledes an, siger Kristian Jensen.

Ifølge Kristian Jensen var den tyske reaktion på de danske planer positiv.

- Det, som har Steinmeiers og Tysklands opmærksomhed, er, at det som den danske regering kommer med, er inden for de muligheder, som Schengen giver, nemlig at man i grænseområderne kan lave en styrket kontrol.

- Steinmeier tog godt imod, at vi kører en proces, der er inden for schengenreglerne og i dialog med nabolandene, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip