Kritik fik David de Gea til at overveje United-exit

Opholdet i den engelske storklub Manchester United begyndte alt andet end succesfuldt for den spanske stjernemålmand David de Gea.

Han var udsat for hård kritik efter en række fejl i sæsonstarten i sensommeren 2011. Så hård, at han overvejede at forlade klubben.

- Somme tider. Det er svært, når du får så hård kritik, som jeg gjorde. Men jeg forblev stærk og prøvede hele tiden at bevare optimismen.

- Den første tid var svær for mig og familien. Men når man spiller i en storklub som Manchester United, er kritik kun normalt, når du ikke spiller godt, siger David de Gea.

I den første del af United-karrieren måtte han dele spilletid i målet med danske Anders Lindegaard, men med tiden blev spanieren det klare førstevalg mellem stolperne.

- Den svære begyndelse hjalp mig til at blive en bedre spiller, og når du oplever den slags perioder, er du nødt til at forbedre dig. Du er nødt til at blive stærkere for at håndtere det, og det er jeg blevet, synes jeg. Jeg er meget bedre i dag.

Manchester United fik en svær sæsonstart under den nye manager, Louis van Gaal, men i weekenden vandt holdet - første gang under hollænderen, at United vandt to kampe i træk.

De Gea havde sin store andel, da han reddede et straffespark undervejs.

- Det var formentlig en af mine bedste præstationer for Manchester United. Kampe som den får selvtilliden til at vokse, siger målmanden.

United ligger nummer fire i Premier League efter syv spillerunder med otte point op til topholdet Chelsea.

/ritzau/AFP