Kritik: Psykologer begår alvorlige fejl i skilsmissesager

Flere psykologer har begået alvorlige fejl i undersøgelser, som skal være med til at danne grundlag for, hvem der får forældremyndighed og samvær med børnene, når forældre skal skilles.

Dermed risikerer myndighedernes beslutning at skade børnene, skriver metroxpress.

Psykolognævnet under Socialministeriet fastslår i en beretning, at nogle af psykologernes familieundersøgelser til myndighederne virker "utroværdige", "er uredigerede og indeholder nærmest sjuskede formuleringer".

Derudover har nævnets eksperter flere gange dumpet rapporterne som ufaglige, alvorligt kritisable og lovstridige. I fjor fik autoriserede psykologer 35 gange kritik i nævnet mod 25 gange i 2011.

Ofte kritiseres de for ikke at holde hovedet koldt, men at være subjektive, fordi de tager én forælders parti i striden - på bekostning af den anden, som beskrives negativt baseret på beskyldninger fra modparten.

Det sker ifølge metroxpress vel at mærke uden, at modparten får lov til at svare på beskyldninger om eksempelvis at være voldelig.

I andre tilfælde mangler grundighed.

Således fik en psykolog alvorlig kritik for på blot 2,5 timer at lave en afgørende familieundersøgelse af en mor og hendes barn. Det burde have taget tre dage.

- Resultatet af denne amatørisme er, at børn får bopæl hos enten mødre som fædre, som egner sig ringere end den anden, siger Jesper Lohse, formand i Foreningen Far, til avisen.

Dansk Psykolog Forening ville tirsdag ikke svare på kritikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip