Kritiker: Holland er i fare for at misse EM

Holland er i fare for at misse EM-slutrunden i Frankrig til næste år, fordi Guus Hiddinks tropper er alt for afhængig af fodboldstjernen Arjen Robben.

Det mener den tidligere hollandske landsholdsspiller Mario Melchiot, der har spillet 22 landskampe for Holland.

- Den vigtigste spiller for Holland lige nu, stjernespilleren på holdet, er Robben. Ved VM viste Robben, hvor vigtig han er for holdet.

- Han er nødt til at være fit. Når Holland ikke har Robben med, så er holdet meget sårbart. Så er Holland stadig et ok hold, men ikke et fantastisk hold. Han gør forskellen, siger Melchiot til Reuters.

Hiddink overtog jobbet som hollandsk landstræner efter Louis Van Gaal i kølvandet på sidste sommers VM-slutrunde i Brasilien, hvor Holland vandt bronze.

Holland har siden været ude for et slemt formdyk og er kun nummer tre i EM-kvalifikationen med syv point efter fem kampe - hele seks point efter førerholdet Tjekkiet og fem point efter Island.

- Jeg er ikke sikker på, at Holland kvalificerer sig til EM. Alle ved, at Holland ikke er det hold, som det har været. Det ligner ikke et hold, som spiller fantastisk fodbold.

- Man behøver ikke altid at spille det smukkeste fodbold, men man skal i det mindste være overbevisende, og det har Holland i mine øjne ikke været, mener Melchiot.

I den seneste kamp i EM-kvalifikationen måtte Holland nøjes med et skuffende 1-1-resultat hjemme mod Tyrkiet i slutningen af marts. Tre dage senere vandt Holland dog 2-0 i en venskabskamp mod Spanien.

Det var Van Gaal, som gav Melchiot sin debut hos både Ajax og på det hollandske landshold, og den tidligere Chelsea-stopper foretrækker da også den nuværende Manchester United-manager.

- Jeg elsker Holland, men i øjeblikket er det et helt nyt hold. Da Van Gaal tog over havde Holland sine op- og nedture, men kom igennem det. Van Gaal er en af de mest inspirerende trænere.

- Nu er Hiddink landstræner, og det er en helt anden filosofi. Hiddink brød sig ikke om Van Gaals spillestil. Men man kan se nu, at Van Gaal ikke var så dårlig alligevel, for holdet gjorde det virkelig godt ved VM, påpeger Melchiot.

/ritzau/

 

Dagens Gossip