Kritikerne ikke i tvivl: Jagten er årets bedste film

I søndags blev "Jagten" kåret til årets bedste film ved Robert-uddelingen. Lørdag aften fik Thomas Vinterbergs roste drama endnu en titel at smykke sig med, da filmen blev kåret til årets bedste ved Bodil-prisfesten i Bremen Teater i København.

Mens Robert-statuetterne uddeles af filmbranchen selv, så er Bodil-prisen filmkritikernes pris. Og de var ikke i tvivl om, hvilken dansk film, der har sat størst aftryk i det forgangne år.

Hele fire priser blev det til for "Jagten". Ud over titlen som bedste film, fik Mads Mikkelsen prisen for bedste mandlige hovedrolle, mens Susse Wold modtog en statuette for bedste kvindelige birolle. Ydermere blev Charlotte Bruus Christensen, der har stået bag kameraet, belønnet som bedste fotograf.

I begrundelsen for prisen for årets bedste film, sagde juryen:

- Historien om børnehavepædagogen Lucas, der bliver uskyldigt anklaget for pædofili er lige så oprørende, som den er tankevækkende og menneskeklog. Lige så velspillet, som den er overlegent iscenesat og smukt fotograferet.

- Jagten er med andre ord en udsøgt perle af en film, og derfor skal Thomas Vinterberg helt fortjent have sin anden Bodil.

Sin første fik Thomas Vinterberg for dramaet "Festen", som han stod bag i 1998.

Det var dog ikke kun "Jagten", der blev belønnet ved lørdagens Bodil-fest. Roland Møller fik prisen for bedste mandlige birolle i "Nordvest" og Charlotte Gainsbourg blev kåret til bedste kvindelige hovedrolle i Lars von Triers "Nymphomaniac".

/ritzau/

 

Dagens Gossip