Kritikken hagler ned over nyt F1-kvalifikationsformat

Eliminering af en kører hvert 90. sekund og dermed spænding gennem alle tre kvalifikationsrunder (Q1-3).

Sådan var det nye kvalifikationsformat i Formel 1 blevet solgt til omverdenen, men det stod ikke mål med virkeligheden, da det lørdag blev brugt for første gang ved kvalifikationen i Melbourne.

Med flere minutter tilbage på nedtællingsuret hoppede de tre førende kørere ud af deres racere og droppede muligheden for en bedre tid. Også i de to første kvalifikationsrunder parkerede racerne hurtigt i garagen, mens publikum blev snydt for ræs.

Kvalifikationssystemet møder nu massiv kritik fra kørere, eksperter og ledere.

- Vi vidste alle sammen, at dette ville ske. Jeg synes ikke, at det var særligt spændende. I sidste ende gik det ud over folk på tribunerne, og det er ikke den rigtige vej at gå, siger verdensmester Lewis Hamilton, der vandt kvalifikationen.

Akkurat som i sidste sæson var Mercedes dominerende, og Hamilton-kollega Nico Rosberg sluttede som toer i kvalifikationen. På trods af det fornemme resultat bryder Mercedes-boss Toto Wolff sig heller ikke om det nye format.

- Jeg vil være den første til at sige, at vi ikke skal tale dårligt om mange ting på tv, men det nye kvalifikationsformat er helt skidt, siger Toto Wolff ifølge dpa.

Den tidligere Formel 1-kører Martin Brundle, der nu er ekspertkommentator hos Sky Sports, mener heller ikke, at kvalifikationsformatet var en succes.

- Jeg kan ikke lide det. Det er uacceptabelt og skal ændres. Det virker ikke, og det skal ændres før næste grandprix i Bahrain, siger han.

Nyhedsbureauet Reuters kalder kvalifikationssystemet for "et kæmpe flop".

Angiveligt samles alle Formel 1-holdenes bosser søndag for at diskutere formatet med henblik på at få lavet det om inden næste grandprix i Bahrain om to uger.

Kevin Magnussen sluttede som nummer 15 i kvalifikationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip