Kroat må til lommerne efter fascistisk slagsang

Det vakte forargelse helt op på præsidentniveau, da den kroatiske landsholdsspiller Josip Simunic tirsdag aften fejrede kvalifikationen til VM i Brasilien ved at afsynge fascistiske slagsange.

Nu har forsvarsveteranen fået regningen af de kroatiske myndigheder, og den optræden kommer til at koste ham 25.000 kroatiske kuna, svarende til 24.200 danske kroner.

Simunic løb efter 2-0-sejren over Island tirsdag ud til tilskuerne på Maksimir Stadion i Zagreb og startede et kampråb, som havde sin storhedstid i det fascistiske Ustasa-regime, der var Hitlers allierede under Anden Verdenskrig.

Den 35-årige forsvarer blev efterfølgende kritiseret fra flere sider, og både Kroatiens regering og præsident Ivo Josipovic mente, at den kontroversielle landsholdsspiller var gået langt over stregen.

Det koster altså nu en bøde, fordi Simunic "tilskyndede til racehad og chikanerede andre deltagere i et offentligt arrangement", som begrundelsen lyder fra statsadvokaten i Zagreb.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip