Kroatien forbyder trafik ved grænseovergange til Serbien

Kroatien, der de seneste dage har oplevet en stor stigning i antallet af flygtninge og migranter på vej ind i landet, har torsdag forbudt al trafik på veje, der fører fra og til syv grænseovergange til Serbien.

Dermed er overgangene reelt blevet lukket.

- Dette gælder, indtil der oplyses andet, skriver kroatisk politi i en meddelelse torsdag aften.

Forbuddet gælder blandt andet for grænseovergangen ved Tovarnik, hvor de fleste migranter og flygtninge de seneste dage er kommet til fra Serbien.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er den trafikerede grænseovergang på motorvejen mellem Serbiens hovedstad, Beograd, og Kroatiens hovedstad, Zagreb, fortsat åben.

Ifølge politiet er over 11.000 migranter kommet ind i Kroatien siden onsdag morgen.

Indenrigsminister Ranko Ostojic sagde tidligere torsdag, at Kroatien vil lukke sin grænse til Serbien, hvis antallet af migranter på én dag igen rammer 8000 personer. Samtidig sagde han, at kroaterne ikke har midlerne til at modtage nye migranter.

Slovensk politi har torsdag stoppet et tog med omkring 150 migranter og flygtninge - toget og passagererne vil blive sendt retur til Zagreb, da personerne ikke er i besiddelse af de nødvendige papirer, lyder det.

- Under en ordinær kontrol af et tog blev det fastslået, at 150 ud af de 300 passagerer ikke levede op til kravene for at komme ind i Slovenien, siger polititalsmanden Anton Stubljar ifølge nyhedsbureauet AFP.

Toget vil blive sendt til Kroatien hurtigst muligt, lyder det.

Presset på den kroatiske grænse er steget, siden Ungarn tidligere på ugen indførte hård kontrol ved sin grænse til Serbien. Det har fået flygtninge og migranter til at søge nye ruter mod Nordeuropa.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip