Kroatien klar til semifinale mod Danmark

Det bliver Kroatien, Danmark på fredag skal kæmpe med om en plads i EM-finalen i håndbold.

Onsdagens vigtigste kamp udspillede sig i Aarhus, hvor Polen og Kroatien var i direkte duel om pladsen i semifinalen. Kroaterne ville avancere med sejr eller uafgjort, mens polakkerne skulle vinde.

Missionen lykkedes for Kroatien, der vandt 31-28 efter polsk 15-14-føring ved pausen.

Selv om begge hold var i aktion i vigtige kampe tirsdag, var der masser af kræfter og energi tilbage - forståeligt nok med en semifinale som gulerod for begge hold.

Polen kom skidt i gang ved EM med to nederlag, men med flotte sejre over Rusland, Hviderusland og ikke mindst magtdemonstrationen tirsdag mod Sverige var polakkerne tilbage i ræset.

Og de var tændte fra start mod Kroatien, der dog hægtede sig på. Polakkerne var i teten igen sidst i halvlegen, hvor de gjorde 9-10 til 12-10 og 14-11, men så tog kroaterne timeout og fik kontakt igen trods en udvisning.

15-14 i polsk favør ved pausen - og alt åbent før de sidste 30 minutter, der åbnede med tre hurtige kroatiske scoringer og en polsk timeout.

Den hjalp ikke polakkerne, der ikke magtede at score i de første knap syv minutter af anden halvleg, hvor kroaterne med fem mål på stribe gik fra 14-15 til 19-15 og skabte det afgørende hul.

Polens Jakub Lucak blev kørt groggy fra banen på en båre efter en nærkamp, og på banen fik resten af de polske spillere aldrig rystet den elendige start på halvlegen af sig.

Dermed hedder den ene EM-semifinale Danmark-Kroatien. Den anden står mellem Frankrig og Spanien.

Alle fire semifinalister er samtidig kvalificeret til næste års VM i Qatar. Spanien er automatisk kvalificeret som forsvarende verdensmester. Danmark, Frankrig og Kroatien snupper de tre VM-billetter, der er i spil ved EM.

Både finale og bronzekamp spilles søndag i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip