Kroatisk hjemmesejr spolerer Norges EM-fest

11/10/2015

Det norske landshold kan fortsat selv afgøre, om Norge skal kvalificere sig til EM for første gang siden 2000, men rejsen til Frankrig blev noget mere besværlig lørdag aften.

Et kroatisk kiks mod Bulgarien havde ellers sendt Per-Mathias Høgmos mænd til EM, men kroaterne vandt sikkert med 3-0 over et noget ugideligt bulgarsk hold, der har udspillet sin EM-chance.

Kroatien spiller sin sidste kamp på udebane mod Malta på tirsdag, hvor man må forvente, at kroaterne vinder, og så vil Norge være pisket til at vinde i Italien for at undgå at havne på playoff-pladsen.

Efter 2-0-sejren over Malta tidligere lørdag havde nordmændene håbet på en bulgarsk håndsrækning i Zagreb, men det stod tidligt klart, at bulgarerne ikke kunne stille noget op mod overmagten.

Allerede efter halvandet minut kunne Ivan Perisic sende Kroatien på sejrskurs, da han sendte bolden mellem benene på Bulgariens målmand Bozhidar Mitrev.

Kampen blev spillet for tomme tribuner, og måske var det medvirkende til, at bulgarerne ikke kunne mande sig op til at gøre ordentlig modstand.

Det blev helt komisk, da stopperen Georgi Terziev midt i første halvleg helt upresset tordnede bolden på sin egen opstander, men til hans held røg bolden tilbage i spil, så han slap for at blive hovedperson i en Youtube-klassiker.

Kort før pausen slap heldet dog op for gæsterne, da Ivan Rakitic trak på tværs af feltet og sendte bolden i nettet til 2-0 med et fladt skud.

Dermed var spændingen stort set forduftet til anden halvleg, der da også blev en lidt begivenhedsfattig omgang.

Ni minutter før tid øgede angriberen Nikola Kalinic til 3-0, inden kampen fik et unødvendigt dramatisk højdepunkt til sidst.

Indskiftede Duje Cop fik nemlig direkte rødt, da han satte en klodset tackling ind bagfra på en bulgarsk spiller, der fik en god portion kroatiske støvleknopper i akillessenen.

Med sejren har Kroatien 17 point i gruppe H, hvor Norge lige nu er toer med 19. Men kroaterne er bedre end nordmændene i det indbyrdes regnskab, og derfor vil en kroatisk sejr over Malta på tirsdag tvinge Norge til at vinde i Italien.