Kronologi: Schumacher fra skiulykke til udskrivning

Tirsdag blev det offentliggjort, at den tidligere Formel 1-verdensmester Michael Schumacher er blevet udskrevet fra universitetshospitalet i schweiziske Lausanne, hvor han har været knap to måneder, siden han blev flyttet fra et hospital i franske Grenoble i juni.

Her et kronologisk overblik:

2013:

* 29. december:

Michael Schumacher er ude for et alvorligt uheld. Tyskeren slår hovedet i et styrt på en skiferie i Méribel i de franske alper. Han flyves til et hospital i Grenoble og akutopereres. Han er i livsfare.

* 30. december:

Schumacher overlever den første nat efter uheldet, men svæver fortsat mellem liv og død. Lægerne fjerner en blodansamling i hjernen.

* 31. december:

Lægerne siger på en pressekonference, at de har situationen bedre under kontrol nu, men Schumacher er stadig i livsfare.

2014:

* 1. januar:

Lægerne melder om fortsat livsfare, men Schumachers situation er mere stabil.

* 3. januar:

Over 100 fans tager turen til Grenoble for at hylde deres helt, der fylder 45 år, mens han ligger i koma. Familien siger tak for den overvældende støtte.

* 7. januar:

Schumachers kone, Corinna, beder medierne om at forlade hospitalet og om at lade familien og lægerne være i fred.

* 30. januar:

Manager Sabine Kehm meddeler, at lægerne reducerer mængden af medicin i forsøget på langsomt at vække Schumacher fra koma. Senere følger meldinger om, at en lungebetændelse har besværliggjort opvågningsforsøget.

* 17. februar:

Statsadvokaten meddeler, at undersøgelser har vist, at der intet strafbart er sket i forbindelse med ulykken.

* 7. marts:

Sabine Kehm meddeler, at Schumacher igen er i en opvågningsfase.

* 4. april:

Sabine Kehm melder om fremskridt og øjeblikke med tegn på bevidsthed.

* 16. juni:

Sabine Kehm meddeler, at Schumacher ikke længere ligger i koma, og at han har forladt hospitalet i Grenoble for at begynde på en lang rehabiliteringsfase på universitetshospitalet i Lausanne, Schweiz.

* 11. juli:

Schumachers kone, Corinna, siger til det tyske magasin Neue Post, at det går fremad med Schumachers tilstand, men at der stadig er lang vej endnu. Det er samtidig hendes første offentlige kommentar siden skiulykken 29. december sidste år.

* 9. september:

Schumachers familie oplyser, at han forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i Schweiz.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip