Kronprins forlader Novo Nordisk - kongen bliver til 2019

Novo Nordisk mister sin kronprins. Viceadministrerende direktør Kåre Schultz forlader Novo Nordisk med øjeblikkelig virkning, oplyser Novo Nordisk i regnskabet for første kvartal.

Samtidig oplyser selskabet, at administrerende direktør Lars Rebien Sørensen bliver til topchefens kontrakt udløber i 2019.

- Bestyrelsen har besluttet, at Lars Rebien Sørensen forbliver på posten som administrerende direktør, indtil han nærmer sig tidspunktet, hvor hans kontrakt udløber i 2019.

- Som følge af ændringerne har viceadministrerende direktør Kåre Schultz besluttet at forlade Novo Nordisk med øjeblikkelig virkning, skriver Novo Nordisk.

Lederne af aktiviteterne i USA forfremmes til medlemmer af koncerndirektionen.

- På et tidspunkt, hvor virksomheden forbereder globale lanceringer af flere vigtige produkter, har bestyrelsen besluttet at forfremme lederne af koncernens forretningsaktiviteter i USA, Europa og International Operations samt Product Supply til medlemmer af koncerndirektionen, hedder det også i meddelelsen.

Den ændring vil ifølge Novo Nordisk styrke bestyrelsens indsigt i selskabets internationale forretning og understøtte den videre udvikling af dygtige ledertalenter.

Nye i koncerndirektionen er Maziar Mike Doustdar, der har ansvar for International Operations, Jerzy Gruhn, der har ansvar for Europa, Jesper Høiland, der har ansvar for USA, og Henrik Wulff, der er koncerndirektør med ansvar for Product Supply.

Som led i ændringerne får Jakob Riis ud over marketing desuden ansvar for forretningsaktiviteterne i Kina, Japan & Korea, Australien og Canada.

/ritzau/

 

Dagens Gossip