Kronprins Frederik stopper

Foto: Shutterstock.com.

Kongehuset oplyser på sin hjemmeside, at Danmarks kronprins stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité, som han har været medlem af i 12 år.

Kronprins Frederik vil ikke være længere være et aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité - også kendt som IOC - hvilket træder i kraft ved generalforsamlingen, som komitéen afholder årligt. 

Generalforsamlingen finder sted forud for OL i Tokyo i slutningen af juli. 

Kongehuset bekræfter nyheden på sin hjemmeside.

Læs også

Peter Ingemann har teksten til sin gravsted klar

Kronprins Frederik har ellers været medlem af Den Internationale Olympiske Komité siden 2009. 

Han blev dog genvalgt i september 2017 for en ny periode, der skulle gælde otte år. 

Det endte som bekendt med, at coronapandemien medførte, at OL blev udskudt et år, hvor det ellers var meningen, at han ville trække sig som aktivt medlem. Han har derfor valgt at offentliggøre sin beslutning nu. 

"Selvom min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke," siger kronprinsen i en pressemeddelelse.

Kongehuset oplyser endvidere, at det er sædvanlig praksis, når de mangeårige medlemmer, som har leveret en ekstraordinær indsats, vælger at stoppe, fortsætter med et passivt medlemskab som æresmedlem. 

Dette skulle også være noget, som kronprins Frederik ønsker, hvilket han har givet udtryk for overfor IOC. 

Nyheden bliver mødt af stor ærgrelse hos Danmarks Idrætsforbund, som dog i samme ombæring takker kronprinsen for sin flotte indsats. 

"I DIF har vi sat utrolig stor pris på samarbejdet med kronprinsen om udviklingen af både OL og international idræt, og det har skabt stor værdi at have ham så centralt placeret," kommer det fra Niels Nygaard, formand for DIF, i en pressemeddelelse.

Det betyder endvidere, at man skal have udpeget en ny dansker til Den Internationale Olympiske Komité. 

"I DIF er det en del af vores internationale strategi at få danskere valgt til internationale topposter. Derfor skal vi i gang med et solidt arbejde, hvis vi skal lykkes med at få en ny dansker udpeget til IOC. Dét bliver ikke nemt, men vi vil gøre et helhjertet forsøg, for det er et vigtigt hverv," siger Niels Nygaard.

Læs også

Drømmejobbet: Få 345 kroner i timen for at slikke sol