Kronprins Frederik tager over: Nu skal han være regent

Skrevet af Henrik R

28/07/2023
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kongehuset har netop bekræftet det.

Dagens topnyheder

Kronprins Frederik er kendt for sin dedikation og sit engagement i mange forskellige områder, men i august får han en ny og meget vigtig opgave.

Han skal nemlig overtage rollen som regent, mens Dronning Margrethe tager på sommerferie.

Dronning Margrethe har planlagt at tilbringe to uger i august på Chateau de Cayx, og det er her, Kronprins Frederik træder ind. Fra den 10. til den 24. august vil han være Danmarks regent og dermed overtage Dronning Margrethes pligter. Det har kongehuset bekræftet til Se&Hør.

Kronprins Frederik er i øjeblikket på ferie sammen med sin hustru, Kronprinsesse Mary, og deres børn. Men når han vender tilbage, venter der ham altså en ny og vigtig opgave. Det er ikke første gang, Kronprins Frederik træder i sin mors fodspor. Han har tidligere varetaget regentrollen, når Dronning Margrethe har været forhindret.

Har gjort det før

Det er ikke første gang, at Kronprins Frederik for en forsmag på, hvordan det er at være konge i Danmark.

Tilbage i 2021 i perioden den 19. til 25. september var dronning Margrethe i udlandet, og i den forbindelse blev kronprinsen også sat ind som midlertidig regent. Dengang klarede kronprinsen det med bravur, og det forventes naturligvis også i de 14 dage, han denne gang skal være regent.