Kronprins Frederik viser saudisk konge respekt

Der kommer til at være en repræsentant for det danske kongehus til stede i Saudi-Arabien lørdag, når der afholdes en såkaldt kondolenceceremoni for den afdøde saudiarabiske konge Abdullah.

Kronprins Frederik deltager således som eneste repræsentant for kongehuset ved ceremonien. Det oplyser Kongehuset fredag.

Den angiveligt 90 år gamle konge døde klokken 01 natten til fredag efter flere ugers sygdom med lungebetændelse.

Kong Abdullah er blevet begravet fredag, og tronen er allerede overdraget til Abdullahs lillebror og kronprins Salman bin Abdulaziz Al Saud, der menes at være 79 år gammel.

Kronprins Frederik bliver ikke den eneste med kongeligt blod i årene, der vil deltage ved ceremonien. Også Prins Charles af Wales rejser lørdag til Saudi-Arabien for at vise den afdøde konge sin respekt, oplyser prinsens kontor ifølge The Telegraph.

USA's præsident Barack Obama har også sendt sine kondolencer til det saudiarabiske kongehus i forbindelse med dødsfaldet.

Ifølge The Guardian efterlader Kong Abdullah sig også mindst 15 sønner og 20 døtre, som han har fået med mere end 30 koner.

Abdullah overtog selv tronen i 2005, da hans halvbror kong Fahd døde. Abdullah overtog dog allerede de daglige forretninger i Saudi-Arabien i 1995, da Fahd blev ramt af et slagtilfælde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip