Kronprinsen til golf i Himmerland: Jeg fik helt gåsehud

Kronprins Frederik viste onsdag sine golfevner frem i Himmerland dagen før denne uges turneringen på European Tour.

På onsdagens såkaldte pro-am gik kronprinsen rundt med golfstjernen Thomas Bjørn, racerkøreren Tom Kristensen og dynekongen Lars Larsen, der har skudt mange penge i golfprojektet.

De store horder af tilskuere gjorde Danmarks fremtidige konge nervøs.

- Det gav rimelig meget gåsehud ved første tee-off på grund af alle de publikummer, der var mødt op.

- Jeg synes ellers, at jeg har oplevet meget, men da jeg kom til første hul, tænkte jeg, at "det her er for vildt", siger kronprins Frederik.

- Det var godt, at jeg lige skulle vente 10 minutter, før jeg skulle i gang. Det hjalp mig, tilføjer han.

I dagligdagen bliver det ikke til så meget golf, erkender kronprinsen. Med fem fingre viser han, at det kun bliver til en håndfuld runder om året.

- Jeg har ikke trænet nok, men jeg ville ikke stille op til det her, hvis ikke det gav mig eller nogen andre noget.

Kronprinsen, Thomas Bjørn, Tom Kristensen og Lars Larsen sluttede langt tilbage i feltet onsdag som nummer 22. På hul 14 lykkedes det kronprinsen at hjælpe holdet med to point.

- Jeg ramte en guldåre på det hul, og det var meget rart for mig. Det betød meget at lave to point til holdet.

Kronprins Frederik afslører samtidig, at han ville få svært ved at slå kronprinsesse Mary, der var en habil golfspiller, da han mødte hende.

- Mary har spillet meget lidt siden, hun kom til Danmark, men jeg har spillet med hende før. Hun spiller rigtig godt. Et flot sving og en flot stil. Hun var bedre end mig dengang, og det tror jeg også, at hun er i dag, siger kronprins Frederik.

Han afslører, at hans børn også skal prøve at spille golf på et tidspunkt.

- Det skal de prøve. Det skal de udsættes for.

- Jeg gik selv til golf med min mormor for over 30 år siden. Blandt andet på den her bane og i Sønderjylland om sommeren, siger kronprins Frederik.

Made in Denmark er den første European Tour-turnering på dansk grund i 11 år efter Nordic Open, der blev spillet i Nordsjælland og gik konkurs kort efter.

Præmiesummen i Himmerland er på 1,5 millioner euro, svarende til 11 millioner kroner. Vinderen får 250.000 euro (1.860.000 kroner).

/ritzau/

 

Dagens Gossip