Kronprinsesse Mary forfremmes til premierløjtnant

18/09/2015 19:59

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det var ikke en helt almindelig dag for Hjemmeværnet, da værnet fredag var på øvelse. Kronprinsesse Mary var nemlig med og blev forfremmet til premierløjtnant i Hjemmeværnet.

Fredagens Svend Gønge-feltøvelse foregik på Falster og på Vordingborg Kaserne, hvor kronprinsessen trænede bevogtning og skydning med Hjemmeværnets soldater.

500 soldater deltog i øvelsen ud over kronprinsesse Mary. De fleste fra det lokale hjemmeværnsdistrikt for Sydsjælland og Lolland-Falster, men også frivillige fra Bornholm og Maryland National Guard.

Hjemmeværnets øverstbefalende, generalmajor Finn Winkler, stod for den formelle udnævnelse af kronprinsessen.

Generalmajoren kunne fortælle, at han oplever det som en ære, at kronprinsessen viser en stor interesse for organisationen.

- Vi sætter stor pris på den anerkendelse, kronprinsessen gang på gang viser Hjemmeværnet, de frivillige og de opgaver, som de bidrager med til Forsvaret og samfundet, siger Finn Winkler til dr.dk.

Kronprinsessen har været en del af Hjemmeværnet siden 2008. Året efter blev hun først udnævnt til sergent og derefter til løjtnant. Siden da har Mary med jævne mellemrum deltaget i Hjemmeværnets øvelser.

Mary er ikke den eneste fra den royale familie, der har engageret sig i militært arbejde. Hendes mand, kronprins Frederik, blev tidligere i år udnævnt til generalmajor i hæren og flyvevåbnet.

Hjemmeværnets soldaterne har til opgave at assistere både Forsvaret og myndigheder i krisesituationer.

/ritzau/