Kronprinsesse Mary snubler med pris i Berlin

Danmarks kronprinsesse Mary er torsdag aften blevet hædret med en gylden Bambi-statuette ved prisfesten i Berlin.

Hun modtager prisen for sit engagement i kampen mod vold i hjemmet, og prisen er overrakt i kategorien velgørenhed ved den årlige Bambi Awards-uddeling.

- Jeg er virkelig beæret, sagde en glad kronprinsesse.

- Jeg modtager denne Bambi som en håbets fakkel for hver kvinde og pige, der lever med vold eller frygt for vold.

Kronprinsessen fik overrakt prisen af den kendte tyske skuespiller Maria Furtwängler, der er gift med manden bag prisen, forlæggeren Hubert Burda.

Efter at have modtaget prisen var det tæt ved at gå galt for kronprinsessen, da hun snublede i sin gulvlange kjole på trapperne på vej ned fra scenen på Stage Theater ved Potsdamer Platz. Den elegante kronprinsesse Mary bevarede dog overblikket og fik styr på balancen i tide.

Kronprinsessen, der var mødt op til prisuddelingen med kronprins Frederik ved sin side, var på den røde løber ved siden af U2-forsangeren Bono fotografernes yndlingsmotiv, skriver Berliner Morgenpost.

Det royale par poserede dog ikke meget for de fremmødte fotografer, noterer avisen, som hæfter sig ved, at Mary kindkyssede med den tidligere kunstskøjtestjerne Katarina Witt.

Også Formel 1-stjernen Michael Schumacher blev hyldet torsdag aften for sin karriere i sporten.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne have overrakt denne pris til ham personligt, sagde den forsvarende tyske verdensmester Sebastian Vettel om sit idol med henvisning til Schumachers kamp for at komme sig efter en alvorlig skiulykke i december sidste år.

Bambi-prisen har været uddelt siden 1948, og modtagerne udpeges af den internationale mediekoncern Hubert Burda Media efter konsultation med en række eksterne eksperter.

Den gives til personer - oftest kendisser - der har begejstret publikum inden for deres arbejdsområde, eller andre, der har udført en stykke visionært arbejde og derved gjort sig bemærket i medierne.

Priserne gives inden for vidt forskellige kategorier såsom sport, musik, kultur, film og socialt engagement.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip