Kronprinsesse Mary til middag med Clinton-datter

Det pæne bestik skal på bordet, når Danmarks kronprinsesse Mary og Chelsea Clinton, datter af USAs tidligere præsident, Bill Clinton, og tidligere udenrigsminister, Hillary Clinton mødes til middag i New York søndag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Kongehuset skal de to kvinder under middagen drøfte en række emner, så som global sundhed, selvstændiggørelse og rettigheder med særligt fokus på kvinder, børn og udsatte.

Det er emner, som begge kvinder arbejder med i deres hverdag.

Blandt andet sætter kronprinsesse Mary fokus på global sundhed blandt mødre og børnedødelighed i sit samarbejde med NGO'er og Udenrigsministeriet.

Sammen har de besøgt flere lande, som er udfordret af den slags problemstillinger.

Chelsea Clinton er viceformand i The Clinton Foundation - en fond hvor hun arbejder sammen med sine forældre.

Her har Clinton-datteren særligt fokus på fondens sundhedsprogrammer, som både søger at styrke sundhed og livreddende foranstaltninger i udviklingslande, fedme blandt børn i USA og forebyggelse af sygdomme i USA.

Kronprinsesse Mary befinder sig i forvejen i New York i forbindelse med FN's Kvindekommissions 58. samling. Et besøg hun tager til som protektor for FN's Befolkningsfond, UNFPA.

Det er ikke første gang de to fornemme kvinder møder hinanden. I maj 2013 hilste de på hinanden ved The Women Deliver Conference i Kuala Lumpur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip