Kronprinsessen modtager fornem tysk mediepris

Den danske kronprinsesse Mary modtager nu fornem tysk anerkendelse for sit "sociale engagement og fokus på vold i hjemmet".

Det sker, når hun 13. november får overrakt en af de eftertragtede Bambi-priser for sit velgørenhedsarbejde, nemlig en Bambi Charity Award, ved et stort show i Stage Theatre på Potsdamer Platz i Berlin.

Showet bliver sendt live på ARD, og ifølge det tyske magasin Focus er det første gang, de tyske tv-seere får mulighed for at opleve den danske kronprinsesse i tv.

Prisen har været uddelt siden 1948, og modtagerne udpeges af den internationale mediekoncern Hubert Burda Media efter konsultation med en række eksterne eksperter.

Den gives til personer - oftest kendisser - der har begejstret publikum inden for deres arbejdsområde, eller andre, der har udført en stykke visionært arbejde og derved gjort sig bemærket i medierne.

Priserne gives inden for vidt forskellige kategorier såsom sport, musik, kultur, film og socialt engagement.

Tidligere modtagere af velgørenhedsprisen, som Mary står til at modtage, er den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton og den svenske dronning Sylvia.

Blandt mange andre har sangeren Britney Spears, skuespilleren Tom Cruise og modeskaberen Tommy Hilfiger modtaget en af de eftertragtede priser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip