Kronvidnet i drabssag husker intet: Frygter for sit liv

- Jeg så ikke noget. Jeg ved ikke noget. Jeg husker ikke noget.

Det siger det centrale vidne KAM fredag ved Retten i Glostrup i forbindelse med en sag om drab og drabsforsøg fra Herlev 12. april 2014, hvor 21-årige Ozan Özcan mistede livet af pistolskud.

En 30-årig mand er tiltalt i sagen, mens KAM var til stede på gerningsstedet. Ifølge anklagemyndigheden forhindrede KAM, at den tiltalte skød og dræbte to andre personer, der også var til stede under episoden.

KAM skulle efter planen have vidnet torsdag, men mødte ikke op. Derfor blev politiet sat til at anholde KAM og bringe ham til retten fredag.

Og nok har man tvunget KAM til at møde op i retten, men efter alt at dømme har han valgt ikke at fortælle retten om, hvad der skete på gerningsstedet. KAM selv siger, at han næsten intet husker.

- Ja, det er rigtigt, at jeg var til stede, men jeg husker intet, forklarer han.

Hukommelsen rækker dog til, at KAM husker, at den 30-årige tiltalte ikke var til stede på gerningsstedet.

- Han var der ikke. Han var hjemme hos sin søn.

Retsformanden påpeger at det ikke virker særlig troværdigt, at KAM siger, at var han på gerningsstedet, men alligevel ikke kan huske noget.

- Du er helt galt på den. Jeg husker intet. Jeg tør ikke udtale mig om noget som helst, siger KAM.

Retsformanden gør KAM opmærksom på, at han har pligt til at svare, og at det er strafbart at holde sandheden tilbage.

- Jeg er ligeglad. Jeg kan ikke svare. Giv mig en bøde, hvis I vil. Jeg siger ikke en skid. Jeg tør ikke, fastslår han.

KAM svarer kun modvilligt på spørgsmålene fra anklageren, tiltaltes forsvarer og dommeren. Han forsøger at undgå øjenkontakt, holder hånden for munden, snakker utydeligt og virker i det hele taget meget anspændt under vidneforklaringen.

Anklager Natalja Lindberg oplyste torsdag, at KAM flere gange er blevet set på gaden iført skudsikker vest.

Politiet og anklagemyndigheden mener, at han frygter for sit liv.

Politiet har gennem hele sagens forløb været stærkt repræsenteret i retten, hvor flere af betjentene er udstyret med maskinpistoler. Både presse og tilhørere er også blevet bedt om at tømme lommerne og gå igennem en metaldetektor.

KAM er ifølge politiets oplysninger tidligere medlem af rockergruppen Outlaws, mens den tiltalte angiveligt ikke skulle have nogen direkte relation til bandemiljøet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip