Kruijswijk har tanket selvtillid til sidste uge i Giroen

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Hvis nogle inden søndagens bjergenkeltstart stadig tvivlede på, om Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) var en reel kandidat til sejren i årets Giro d'Italia, så gjorde hollænderen alle tvivlere til skamme.

For ganske vist gik han for anden dag i træk glip af en etapesejr med minimal margin, men Kruijswijk smadrede sine nærmeste konkurrenter på enkeltstarten og fører nu Giroen med 2.12 minutter ned til Esteban Chaves (Orica-Greenedge) på andenpladsen.

- Jeg håbede, at jeg kunne beholde førertrøjen og gav alt på enkeltstarten. Det var ærgerligt, at jeg ikke kunne tage etapesejren, men jeg beviste, at min form er god, siger Kruijswijk ifølge NTB.

Forspringet og den flotte kørsel på de to seneste etaper har givet hollænderen selvtillid forud for den sidste uge af årets Giro, hvor det hele skal afgøres.

- Selv om jeg ikke har vundet etaper her i weekenden, er jeg meget tilfreds. Jeg har bevist, at jeg er blandt de bedste ryttere i Giroen, men det bliver en lang uge, lyder det fra Kruijswijk ifølge dpa.

Den sidste uge byder på flere hårde bjergetaper, hvor Kruijswijks førertrøje vil blive angrebet fra alle sider.

På papiret ser det ikke ud til, at han kan hente meget hjælp fra sit hold, der ikke ligefrem er fyldt med klatrere. Kruijswijk skal formentlig selv lukke hullerne til de konkurrenter, der vil forsøge at sætte ham.

Giro d'Italia slutter søndag med etapen til Torino.

/ritzau/